Kinderopvangtoeslag

Indien u in aanmerking wilt komen voor kinderopvangtoeslag voor de kosten van uw gastouder, dan dient u en uw eventuele toeslagpartner aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten u en uw eventuele toeslagpartner allebei werken. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of de gemeente. Ook moet uw kind naar een geregistreerde kinderopvanginstelling gaan. Veilig Oppas in Huis is zo'n geregistreerde kinderopvanginstelling. Ook is het van belang dat uw gastouder staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Het grotendeel van de opvangkosten kunt u vergoed krijgen via de kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag:

Ouders die gebruik maken van kinderopvang, hebben mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. U dient de toeslag aan te vragen binnen 3 maanden na de maand, waarin de kinderopvang is begonnen. 

Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen. 

Lees meer over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag op de website van de belastingdienst www.toeslagen.nl. We adviseren u om ruim op tijd (tenminste 8 weken van tevoren) uw aanvraag voor kinderopvangtoeslag in te dienen.

Maak hier een proefberekening als u wilt weten wat de hoogte is van uw maandelijkse vergoeding door het Rijk.