Gastouder worden

Als u nog niet voldoet aan de eisen om als gastouder te kunnen werken, dan kunt u via Veilig Oppas in Huis een traject volgen. Om officieel aan het werk te kunnen als gastouder moet u in het Landelijke Register Kinderopvang (LRK) geregistreerd staan. Om een aanvraag in het LRK succesvol te voltooien zijn er een aantal documenten die u in bezit moet zijn. Hieronder sommen wij de benodigde documenten voor u op:

  1. U bent in bezit van minimaal een diploma Helpende Zorg en Welzijn MBO-2. Wanneer u niet over een diploma op deze lijst beschikt, kunt u via Veilig Oppas in Huis alsnog uw diploma Helpende Zorg en Welzijn MBO-2 behalen. Voor meer informatie over deze opleidingsroute neemt u gerust met ons contact op en uw krijgt de benodigde informatie opgestuurd.
  2. In het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp Bij Kinderen. Het certificaat Eerste Hulp bij kinderen kunt u behalen ook behalen via Veilig Oppas in Huis. De cursus wordt maandelijks door Veilig Oppas in Huis verzorgd. U kunt u zich telefonisch of via e-mail voor de eerst volgende cursus aanmelden. De kosten bedragen €95,- en u krijgt binnen één week uw certificaat thuis opgestuurd. Veel verzekeringen vergoeden een groot deel van deze cursuskosten.
  3. In het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag. De Verklaring Omtrent het Gedrag kunt u aanvragen op het gemeentehuis, het stadskantoor, of de website van de gemeente waar u woonachtig bent. De kosten hiervan zijn € 30,05 per Verklaring. Indien de opvang bij u thuis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten van 18 jaar en ouder ook in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent het Gedrag.
  4. Ingeschreven te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Zodra u alle documenten heeft, zorgt Veilig Oppas in Huis voor uw inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang. Het inschrijven neemt enkele weken in beslag.