Gastouderopvang

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Het is kleinschalig waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. U kunt ervoor kiezen om uw kind(eren) bij de gastouder te laten opvangen, maar u kunt ook kiezen voor een gastouder aan huis. Deze manier van opvang is flexibel en maakt het mogelijk om uw opvang geheel aan te passen op uw gezinsituatie. Flexibiliteit en rust binnen uw gezin, maakt uw gezinsleven gecombineerd met uw werk een stuk makkelijker.

Waarom gastouderopvang?

Uit wetenschappelijk onderzoek "Welbevinden en stress bij kinderen in de kinderopvang" * is bewezen dat gastouderopvang in vergelijking met kinderdagverblijf het beste voor je kind is. De kinderen voelen zich veilig, ontspannen genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Ook de sensitiviteit van de gastouders wordt hoger beoordeeld. Dat betekent dat ze sneller in kunnen spelen op signalen van het kind. Gebleken is ook dat de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn dan in de kinderdagverblijven. Dit brengt meer rust voor je kindje met zich mee. Wilt u het hele rapport nalezen dan kunt u op onderstaande link klikken en u wordt geleidt naar de website van Universiteit Leiden.

Voordelen gastouderopvang

Als vraagouder wilt u dat uw kind in een veilige, gezonde omgeving opgroeit en in goede handen wordt opgevangen. Daarom heeft de overheid ook kwaliteitseisen aan de kinderopvang opgesteld. Een gastouder moet voldoen aan deze voorwaarden om opgenomen te worden in het Landelijk Register Kinderopvang.

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Het is kleinschalig zodat uw kind de aandacht en de zorg krijgt nodig is om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Tevens heeft u de mogelijkheid om de opvang geheel aan uw gezinssituatie aan te passen. Hier onder treft u de voordelen van de gastouderopvang op een rij;

  • Opvang vindt plaats in huiselijke omgeving (kan bij de gastouder thuis maar ook in de woning van de vraagouder)
  • Veel persoonlijke aandacht voor uw kind (Versterkt de band tussen uw kind en de gastouder)
  • Vaste vertrouwde gezicht voor uw kind (geen personeelswisselingen)
  • Gastouderopvang is flexibele opvang (geheel aan te passen aan uw gezinssituatie)
  • Er wordt alleen betaald voor de uren die afgenomen worden. Dus voordelig!
  • U bent verzekerd van een veilige, hygiĆ«nische en gecontroleerde woning (wij nemen vooraf het Risico-inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en HygiĆ«ne van de opvangplek af)
  • Uw kind wordt door professioneel opgeleide gastouder opgevangen
  • Makkelijk individuele afspraken te maken met uw gastouder (biedt u meer flexibiliteit en rust in uw gezin)

* Bron: Leidenuniv.nl